Grad Velika Gorica

Vijesti

Potpora učenicima OŠ Eugena Kumičića za odlazak na natjecanje

kumicic2Osnovna škola Eugena Kumičića iz Velike Gorice prošle se školske godine uključila u paneuropsko natjecanje „U4energy“ u kojem sudjeluje 27 država članica EU, i to u sve tri kategorije. Glavni motivi sudjelovanja na natjecanju su ekološko osvješćivanje svih učenika, poticanje energetske učinkovitosti u školi te doprinos zaštiti okoliša i ušteda.

Projekt pod nazivom Energetska efikasnost (učinkovitost) koji se sustavno provodi u cijeloj školi, prošao je u uži krug natjecanja i to čak u dvije kategorije; A – Mjere energetske efikasnosti u školi i B – Pedagoške aktivnosti na poticanju energetski efikasne upotrebe energije.

Predstavnici goričke škole pozvani su na regionalnu dodjelu nagrada koja će se održati 15.listopada u Napulju. Regija obuhvaća četiri države: Italiju, Maltu, Sloveniju i Hrvatsku, a OŠ Eugena Kumičića jedini je predstavnik Hrvatske. Tko pobjedi u Napulju ide u Bruxelles na završnu ceremoniju.
Tu nastaje mali problem: iako je želja svih u školi da u Napulj ode što veći broj učenika koji su sudjelovali u projektu, sve ovisi o financijskim sredstvima. Škola stoga moli sve koji su u mogućnosti da pomognu u realizaciji putovanja, bilo novčanim sredstvima ili na neki drugi način (osiguravanje mini busa, troškova cestarine, goriva i slično). Molbom za financijsku pomoć već su se obratili i mnogim poslovnim subjektima kao i resornom ministarstvu te vjeruju da će uspjeti realizirati ovaj projekt.

„Vjerujući da ćete prepoznati vrijednost ovoga projekta i sudjelovati u njegovoj realizaciji. Unaprijed zahvaljujemo i srdačno vas pozdravljamo – poručuju iz Kumičića.