Grad Velika Gorica

Vijesti

Počela nova školska godina

skola1Nakon ljetnih praznika koji su iskorišteni za obnovu i uređenje velikogoričkih škola, danas je započela nova školska godina.

Tom prigodom gradski čelnici obišli su goričke škole i poželjeli učenicima, a posebno prvašićima, dobrodošlicu, te uspješnu i sretnu školsku godinu.

Gradonačelnik Dražen Barišić i njegov zamjenik Ervin Kolarec posjetili su područnu školu u Gradićima, koja je potpuno obnovljena. Nakon Gradića, gradonačelnik se uputio u OŠ Nikole Hribara i OŠ Eugena Kumičića, dok je zamjenik Kolarec pozdravio školarce u OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Jurja Habdelića. Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos posjetio je školu u Šćitarjevu, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt školu u Velikoj Mlaki, a pročelnik za društvne djelatnosti Zvonko Kunić posjetio je školu u Vukovini.

U svim školama prvašići su dočekani prigodnim programima, uz pjesmu, ples i igrokaze, nakon čega su ih učiteljice i učitelji odveli u njihove razrede, u školske klupe.

S početkom školske godine, gradonačelnik Dražen Barišić apelirao je na vozače da budu oprezni u prometu, te je zahvalio članovima velikogoričkih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji volontiraju na glavnim pješačkim prijelazima u gradu i okolici.

Gradonačelnik je istakao kako je u obnovu škola na velikogoričkom području ove godine utrošeno više od 3 milijuna kuna, a nakon dvadeset godina započela je i izgradnja jedne nove škole u našem kraju – škole u Novom Čiču.

skola2skola3skola4skola5skola6skola7skola8skola9