Grad Velika Gorica

Vijesti

Obnovljena škola u Veleševcu

velesevec1Sa 350 tisuća kuna, izdvojenih iz goričkog proračuna, u potpunosti je uređena područna škola Veleševec. Promijenjeno je krovište, stolarija, a obnovljena su i pročelja same zgrade koja je izgrađena 1932. godine.

- Iako Veleševec administrativno pripada općini Orle, područna je škola OŠ Vukovina i upravo iz tog razloga Grad je uložio u sanaciju na čemu se ovom prigodom i zahvaljujemo – rekao je ravnatelj škole Krešo Matašin.

- Izuzetno je važno postojanje i razvijanje školstva u svakom kraju i jasno je da je Gradu među prioritetima upravo taj segment našeg društva i djelovanja. Ove smo godine obnovili i uredili veliki broj osnovnih škola, a posebno nas veseli što je počela i izgradnja potpuno nove škole u Novom Čiču, jer, bit će to prva škola na našem području nakon 20 godina – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić dodajući da će Grad i dalje nastaviti s ulaganjem u obrazovanje i školstvo.

Ovom je prigodom proslavljeno i 150 godina školstva u Veleševcu, a proslavi su uz gradonačelnika nazočili i načelnik Općine Orle Ivan Petko, pročelnik UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj g. Zvonka Kunića, tei mnogi drugi suradnici, mještani i roditelji. Učenici su pripremili prigodan program i predstavili ga u prostorima škole i Društvenog doma.

velesevec2velesevec3velesevec4velesevec5