Grad Velika Gorica

Vijesti

Izviđači kod predsjednice Gradskog vijeća

izvidjaciPredsjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice Vesna Škare Ožbolt primila je predstavnike izviđačkog odreda TUR, koji su je izvijestili o radu Udruge u protekloj godini. Predsjednik udruge Alen Konjević izvijestio je predsjednicu Vijeća da su izviđači u ovom razdoblju na aktivnostima proveli ukupno 67 dana, odnosno čak dva i pol mjeseca.

Izviđači su predstavili svoj program za 2012. godinu, te je upoznali s akcijom kojom namjeravaju obilježiti 20 godina rada udruge, a posvetili su je Velikogoričaninu Tihomiru Tomašiću, izviđačkom voditelju koji je život izgubio braneći Vukovar u Domovinskom ratu. U akciju na kojoj se očekuje oko 300 izviđača iz cijele Hrvatske, uključene će biti i brojne Udruge i ustanove s područja Grada Velike Gorice.

Predsjednica Gradskog vijeća prihvatila je pokroviteljstvo nad programom obljetnice i posebno pozdravila, to što će obilježavanje biti u znak sjećanja na branitelja Vukovara Tihomira Tomašića. Škare Ožbolt je rekla kako javnost mora znati tko su heroji domovinskog rata, te je predložila osnivanje organizacijskog odbora koji će pripremiti sva planirana događanja.

Izviđač Mario Dilberović, učenik velikogoričke Gimnazije, upoznao je predsjednicu Vijeća s programom, kojim Gimnazija ove godine sudjeluje u obilježavanju sjećanja na najteže dane opsade Grada Vukovara.

Predsjednica je prihvatila poziv da 14. studenog sudjeluje na okruglom stolu u Gimnaziji Velika Gorica.