Grad Velika Gorica

Vijesti

Završena Kurilovečka, počinju radovi u Buševcu

radovi1Za promet je ponovno otvorena Kurilovečka ulica koja je u ukupnoj dužini od 400 metara sanirana i to od Ulice Matice Hrvatske do Zagrebačke ulice. Sanacija, vrijedna 889 tisuća kuna odvijala se u dvije faze i to uklanjanjem postojećeg asfalta i podloge te izradom nove tamponske podloge ulice i asfaltiranjem u dva sloja. Radovi su trajali mjesec dana.

U tijeku su i radovi na izgradnji parkirališta i pješačke staze ispred crkve Svetog Petra i Pavla u Velikoj Gorici. Vrijednost radova je 1,3 milijuna kuna, a završetak se očekuje u roku 60 dana. Bit će izgrađena pješačka staza između Ulice A.K. Miošića i Kneza Porina te parkiralište na južnoj strani crkve Sv. Petra i Pavla. -Pješačka staza će biti opločena opločnicima u raznim bojama, a na pojedinim dijelovima staze nalaze se zelene površine koje će se ukrasiti biljem i stablima te ćemo zasijati travnu smjesu, a uz zelene površine su predviđene i klupe za odmor- pojasnio je projekt izvedbe Josip Kolarec, direktor VG komunalca, koji je izvodio radove u Kurilovečkoj ulici, a radi, osim navedene pješačke staze i izgradnju odvodnje tehnoekonomske cjeline Buševec – Ogulinec.

Radovi na sustavu odvodnje ove tehnoekonomske cjeline počinju sutra, a u prvoj fazi, za koju je predviđeno 6,1 milijun kuna, izvest će se ukupno 6.992,84 m’ fekalne odvodnje kao i dvije crpne stanice na lokaciji Novo Selo i Pušćine. Vrijednost cijelog projekta iznosi 16,7 milijuna kuna.
- Početak gradnje odvodnje u ovoj tehnoekonomskoj cjelini dio je projekta „Vodoskok“, koji se realizira kako je i najavljeno. Odvodnja u Donjem Turopolju čeka se godinama i izuzetno sam zadovoljna što sada počinjemo s radovima i u drugoj, od ukupno pet tehnoekonomskih cjelina. Podsjećam da su nedavno počeli radovi i u cjelini Mraclin – Okuje – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić, podsjetivši da se Velika Gorica nalazi u razdoblju investicijskog zamaha, koji se ogleda u projektima poput „Vodoskoka“, formiranju gospodarskih zona, gradnji Distributivnog centra, osnovne škole u Novom Čiču, ali i otvaranju novih radnih mjesta u okvirima privatnih investicija koje su u posljednje vrijeme došle u Veliku Goricu.

Inače, u Velikoj Gorici je trenutno otvoreno više od petnaest gradilišta, od sanacije ulica do gradnje značajnih objekata, a u tijeku su i radovi na uređenju sedam osnovnih škola.