Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad će podržati velikogoričkog prvoligaša

klub1“Naš je grad dobio prvoligaša i to nam je drago. Cijenimo trud i napor cijelog kolektiva HNK-a Gorice, koji su svojom kvalitetom igre i upravljanja cijelim klubom došli do ove visoke stepenice i pridružili se klubovima prve hrvatske lige. Ne znam koji grad nije ponosan na takav sportski kolektiv, pa jasno da smo i mi.

Podrška Grada nije upitna, no odmah želim preduhitriti nagađanja kako ćemo novac poreznih obveznika trošiti na sport na uštrb razvoja. Točno je da je zahtjev Zajednice sportskih ugovora za ulaganjem u vrhunski sport stigao, no o tome će raspravljati i konačnu odluku donijeti Gradsko vijeće.
Puno je važnije u cijeli projekt uključiti široku goričku javnost i gospodarsku zajednicu, koju evo ovim putem pozivamo da prepozna važnost projekta i uključi se u njega. Nije zanemariv broj gospodarskih subjekata na našem području i s malim njihovim doprinosom financijska konstrukcija može biti zatvorena, a najave i veće podrške postoje i prema klubu, tako da ne vjerujem da će biti problema. HNK Gorica je do sada bila stabilan klub i kao dio prve lige sigurno će takva i ostati.” – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić na tiskovnoj konferenciji povodom ulaska HNK Gorica u Prvu hrvatsku nogometnu ligu.

Tiskovnoj konferenciji su nazočili i zamjenici gradonačelnika Ervin Kolarec i Stjepan Kos, te predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko.

Dogradonačelnik Kolarec istakao je kako u gradu danas djeluje 60 sportskih udruga, te kako ni jedna od njih neće biti zakinuta zbog financiranja HNK Gorice.

Nakon tiskovne konferencije odigrana je revijalna utakmica između ekipa HNK Gorice, pojačane gradonačelnikom Barišićem i zamjenikom gradonačelnika Kosom, te učeničke ekipe predvođene Pericom Meštrovićem, predsjednikom Gradskog vijeća djece i mladih. Iako nogometaši Gorice nisu u protekloj sezoni imali dostojnog protivnika u 2. hrvatskoj nogometnoj ligi, učenički tim iz OŠ Eugena Kumičića pokazao se kao pretežak protivnik, te je nanio poraz novim prvoligašima rezultatom 4:3.

klub2klub3klub4klub5