- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

HNK Gorica prijavila natjecanje u 1. HNL

Posted By Gorica.hr On 07.06.2011. @ 13:06 In Vijesti | Comments Disabled

hnkgoricaproslava [1]Hoćemo li najesen na gradskom stadionu dočekivati prvoligaške momčadi ili ne – pitanje je na koje su mnogi Velikogoričani odgovor željno očekivali. Pogotovo oni koji žive sa sportom i za sport. A takvih je doista mnogo. Još jučer su iz kluba šutjeli. Dogovaralo se, pregovaralo, računalo… HNK Gorica na kraju se ipak prijavljuje za natjecanje u I HNL. Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti.

„Nakon vrlo uspješne sezone u kojoj je HNK Gorica pokazala i dokazala kvalitetu, u posljednjih nekoliko dana IO kluba je morao donijeti vrlo važne odluke kojima će se i pisati novo buduće razdoblje kluba. Unatoč tome što će mnogi spomenuti da je klub udruga građana koja ima svoje legalno izabrano vodstvo, ovaj klub je mnogo više od toga i za ovakve odluke treba imati hrabrosti, racionalnosti i zdravog razuma, a srce ostaviti na zelenom travnjaku. Za ovakve odluke morate imati i potporu grada, grada koji je već prije dvije godine imao viziju i bez čije potpore ni rezultati ni približno ne bi ovakvi bili.
U ovih nekoliko dana više od svega slušali smo glas javnosti i nije bilo dana ni sata kada o uspjehu našeg kluba nisu u našem gradu čije ime s ponosom nosimo govorili oni obični svakodnevni ljudi: vozači autobusa, poštari, tete u vrtiću, učitelji i profesori u osnovnim i srednjim školama, liječnici i medicinske sestre, roditelji, sportaši, navijači i naposljetku naši djedovi i bake. Bio je to glas svih istinskih prijatelja sporta, bio je to glas građana Velike Gorice koji jednostavno nismo mogli zaobići.

I HNL je istinski zahtjevan projekt, u koji je nemoguće ulaziti sam i za koji je nemoguće donijeti odluku na razini samo ljudi koji upravljaju i vode klub.
U posljednjih nekoliko dana vršili smo svakodnevne i vrlo opsežne konzultacije. Uz veliku potporu gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća grada Velike Gorice, kao i usmene potpore većine gradskih vijećnika svih političkih stranaka u Gradskom vijeću koji su obećali da će u ovom novom trenutku za velikogorički sport učiniti sve da projekt Gorice u I HNL u cijelosti uspije, odlučili smo da ne možemo i ne smijemo ići protiv javnosti i sporta i donijeli odluku o prijavi natjecanja u I HNL.

Čvrsto vjerujemo da jedan pozitivan sportski primjer našega grada bude i put kako svi zajedno možemo funkcionirati za naš grad, za našu Veliku Goricu.
Pred nama je velik posao i samo zajedničkim snagama možemo uspjeti i na ovom putu koji smo ionako u posljednjih nekoliko godina sami u svim segmentima života grada postavili kao neminovnost za resurse sa kojima naš grad raspolaže.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da i u ovim teškim trenucima donesemo uvjereni smo jedinu ispravnu odluku za daljnji razvoj sporta u našem gradu, kao što iskreno zahvaljujemo svima koji su u protekle dvije godine pomogli i podržali klub na svom sportskom putu.
Mi ćemo dati sve od sebe da Gorica ostane i dalje pozitivan primjer u hrvatskom nogometu, a uz potporu svih uvjereni smo da će tako i ostati.“

Izvor: City Portal [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2011/06/hnk-gorica-prijavila-natjecanje-u-1-hnl/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/hnkgoricaproslava.jpg

[2] City Portal: http://www.cityportal.hr/vijesti/11103/

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal