Grad Velika Gorica

Vijesti

HNK Gorica izbačena iz Prve HNL

hnkgoricaproslavaJučerašnja odluka Izvršnog odbora HNS-a kojom se uskraćuje HNK Gorici licenca za 1. HNL šokirala je sve u goričkom klubu, ali i sve velikogoričane koji su s nestrpljenjem čekali početak novog prvenstva gdje bi na goričkom stadionu gledali nogometaše Dinama, Hajduka, Rijeke i ostale prvoligaške timove. Da apsurd bude veći HNK Gorica, aktualni prvak Druge lige dva mjeseca dobio je urednu licencu za nastup u elitnoj 1. Ligi.

“Koliko god se medijski povlačilo pitanje licenci za prvu ligu, bili smo uvjereni da će IO postupiti po propozicijama. Još nismo dobili službenu odluku, pa ne znam na temelju kojeg članka su je donijeli, ali koliko god smo proučavali pravilnik, nismo našli temelje za takav scenarij”, rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

“Riješili smo pet od šest primjedbi HNS-a, stadion nam zadovoljava 95 posto uvjeta za prvu ligu. Ostalo nam je pitanje rasvjete, Grad je potpisao ugovor o projektiranju i nitko nam ne može osporiti da rasvjeta neće biti gotova do početka prvenstva. Najvažnije od svega je da smo ispunili osnovni kriterij, prvo mjesto u Drugoj HNL. Za natjecanje smo se prijavili na vrijeme i na temelju svega toga dobili smo licencu za prvu ligu koja vrijedi do 30. lipnja 2012. godine”, objasnio je Črnko koji ne misli odustati te će na sve moguće načine pokušati doći do pravde.

Gorica je sve pripremila za prvu ligu, a tko će im sada to platiti?

“Žalit ćemo se Hrvatskom olimpijskom odboru, UEFI, Arbitražnoj komisiji, pa i Ministarstvu uprave da dokažemo da su napravljene povrede propozicija. Ljudi su donijeli krivu odluku, no mi vjerujemo da postoji pravda. Zato i dalje treniramo i trenirat ćemo za prvu ligu”, dodaje predsjednik velikogoričkog kluba koji je uložio mnogo u pripremu za prvoligaško natjecanje. Osim što su pripremili profesionalne ugovore za 51 posto momčadi, puno je napravljeno za poboljšanje uvjeta na stadionu, sanitarnih čvorova…

Grad Velika Gorica stao je iza svog kluba, dao garancije da će stadion biti spreman za prvoligaški nogomet, a uložena su ogromna sredstva kroz nekoliko godina. Gubitak je ogroman i svakako će se tražiti način za povratom sredstava od strane HNS-a jer njihova odluka nema nikakve veze sa sportom i sportskim natjecanjem.