Grad Velika Gorica

Vijesti

Održana akcija „Kupujmo hrvatsko“ u Velikoj Gorici

kupujmo16Veliki interes Velikogoričana izazvala je promotivna akcija HGK-a „Kupujmo hrvatsko“, koja je održana jučer od 9.00 do 13.00 sati na Tržnom centru.

Više od 160 domaćih proizvođača, od kojih šezdesetak sa područja Zagrebačke županije predstavilo je i po povoljnim cijenama ponudilo svoje proizvode Velikogoričanima.

Akciju su podržali i gradonačenik Velike Gorice Dražen Barišić i njegov zamjenik Stjepan Kos, koji su obišli izložbene štandove hrvatskih proizvođača, te degustirali i kupili neke od ponuđenih proizvoda.

Gradonačelnik Barišić izrazio je zadovoljstvo što je akcija “Kupujmo hrvatsko” stigla i u Veliku Goricu, te što u njoj sudjeluju i obrtnici i tvrtke sa velikogoričkog područja.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” traje sve kraja rujna, a obići će 21 grad u Hrvatskoj. Danas znakove “Hrvatska kvaliteta” nosi 235, a “Izvorno hrvatsko” 116 proizvoda. Ovom akcijom nastoji se osvijestiti hrvatske građane na kupnju i potrošnju domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, ali i očuvanja nacionalnog identiteta.

kupujmo13kupujmo15kupujmo14kupujmo12