Grad Velika Gorica

Vijesti

Veliko srce malom srcu

djecaHumanitarno druženje u Ključić brdu Udruge „Veliko srce malom srcu“ podržao je svojim dolaskom i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić s obitelji.

Udruga je organizirala druženje roditelja i djece, članova udruge s brojnim pokroviteljima, sponzorima i podržavateljima humanitarnog djelovanja. Uz druženje su organizirane razne igre za djecu. To je samo jedna u nizu akcija koje će se održati tijekom ove godine, a cilj je dvojak.
Prvi je prikupljanje sredstava za medicinske uređaje Referentnog centra RH pedijatrijske kardiologije KBC-a Zagreb-Rebro. Drugi je upoznavanje i informiranje građana Hrvatske o problematici djece sa srčanim bolestima kojih u našoj državi ima oko 10.000 (godišnje ih se rađa još 500) te što znači biti dijete sa srčanom bolesti ili greškom, njihov roditelj ili liječnik.

Pozivom na humanitarni broj telefona 060/9095 donirat ćete 6,15 kuna za male srčane borce.
Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.

Osnovni su ciljevi Udruge:
- razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka;
- potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju;
- prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove
- pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i grješkama