Grad Velika Gorica

Vijesti

Radna zona pri završetku

radnazonaU radnoj zoni Rakitovec sutra počinje asfaltiranje pristupne prometnice. paralelno se radi i na završetku vodovoda, a završetak se očekuje do kraja tjedna. Time će biti zadovoljeni prvi uvjeti za formiranje radne zone koja može početi primati investitore.

Inače, Velika Gorica dobila je 800 tisuća kuna za opremanje radne zone Rakitovec. Riječ je o dodjeli sredstava temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu po Projektu izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije.
- Poticanje izgradnje i dizanja poduzetničkih zona jedan je od najvažnijih koraka i preduvjeta za razvoj svake jedinice lokalne samouprave, jer donosi višestruke koristi, od punjenja naših proračuna do otvaranja novih radnih mjesta. Koristim priliku da kažem kako je u Velikoj Gorici, a zahvaljujući Vladi stvoreno puno preduvjeta za gospodarski uzlet – nove prometnice, zemljište za gospodarsku zonu, a onda i financijska sredstva koja su nam pomogla u njezinom opremanju – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova.