Grad Velika Gorica

Vijesti

Premijerka Kosor otvorila sportsku dvoranu u Šćitarjevu

scitarjevo2Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je danas u Šćitarjevu novosagrađenu sportsku dvoranu u tamošnjoj osnovnoj školi, u izgradnju koje je Vlada uložila 17 milijuna kuna.

Premijerka je na svečanom otvorenju, na kojemu su učenici škole priredili prigodni program, izjavila kako će sportska dvorana omogućiti razvoj novih sadržaja u tom mjestu, rekavši kako je Vlada spremna i dalje ulagati kako bi mladi i nakon završena školovanja ostali u tom kraju.

Kosor se osvrnula i na pregovore s Europskom unijom kazavši kako je Hrvatska na kraju tog puta te da vlada poduzima mjere da se oni završe i da Hrvatska uskoro postane 28. članica EU-a.

“Najvažniji motiv koji nas je pokretao i u teškim trenutcima, a bilo je i uspona i padova, jest budućnost hrvatske djece jer ulazak u EU otvara nove mogućnosti za njihovo školovanje i zapošljavanje”, izjavila je premijerka.

Osnovnu školu u Šćitarjevu pohađa više od 300 učenika, a dogradnja škole počela je 2002.

Gradonačelnik Barišić zahvalio je Vladi na potpori pri obnovi škole, kao i saniranju šteta nastalih u prošlogodišnjim rujanskim poplavama, te je najavio je i skori početak gradnje škole u Novom Čiču.

Svečanu otvorenju nazočili su, među inim, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, saborski zastupnik Ivan Šuker, zamjenici velikogoričkog gradonačelnika Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, zagrebački dožupan Rudolf Vujević i brojni uzvanici i gosti.

scitarjevo3scitarjevo4scitarjevo1scitarjevo6