Grad Velika Gorica

Vijesti

Potpisan Ugovor o izgradnji Distributivnog centra

distributivni4 Danas je u VIP Salonu Pučkog otvorenog učilišta potpisan ugovor o izgradnji Distributivnog centra za voće i povrće. Ugovor su potpisali direktor Distributivnog centra Hrvoje Bunjevac i Mirko Habijanec, predsjednik Uprave građevinskog poduzeća Radnik iz Križevaca, koje je izvođač radova.

Radovi na izgradnji Centra počinju 16. svibnja 2011., a dovršetak je predviđen za sredinu listopada ove godine. Vrijednost radova kojima će biti izgrađene hladnjača i sortirinica za voće i povrće iznosi nešto više od 12 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora nazočili su brojni uzvanici, među kojima saborski zastupnik i bivši ministar financija Ivan Šuker, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa zamjenicima Stjepanom Kosom i Ervinom Kolarcem, zagrebački župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević, predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt…

Župan Kožić naglasio je kako je Zagrebačka županija vodeća županija u Republici Hrvatskoj u proizvodnji voća i povrća, te kako će se izgradnjom distributivnog centra ukoniti velika zapreka daljnjem razvoju poljoprivredne proizvodnje u županiji.

Saborski zastupnik Ivan Šuker prisjetio se vremena kada se rađala ideja o gradnji distributivnog centra još 2001. godine. Šuker je rekao kako su za izgradnju distributivnog centra najzaslužniji sami poljoprivredni prozvođači koji su osnivali zadrugu i istaknuo značaj jačanja poljoprivrede u našem kraju i Hrvatskoj.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić izjavio je kako izgradnjom Distributivnog centra oživljava poduzetnička zona Turopolje – Rakitovec, te najavio nove projekte u samoj zoni.

distributivni1distributivni2distributivni3distributivni5