Grad Velika Gorica

Vijesti

Noć boksa na otvorenom

nocboksa1Prva Noć boksa u Velikoj Gorici ispunila je sva očekivanja te opravdala svoju najavu. Gledatelji su imali priliku pratiti osam amaterskih mečeva te pritom navijati za osam goričkih boksača iz Boksačkog kluba Velika Gorica.

Posebna zanimljive bile su dvije profesionalne borbe, jedna u ženskoj konkurenciji te završni meč gdje je u ring stupio i jedini gorički profesionalni boksač.

Na otvorenom boksačkom ringu kod Pučkog otvorenog učilišta tako smo imali priliku vidjeti deset borbi. Kako je noć preuzimala obzor tako su borbe iz meča u meč bile sve napetije, a atmosfera oko boksačkog ringa sve užarenija.

Fiorentino Nunzio i jedini gorički profesinalac Ivica Bačurin bili su poslastica večeri, a to je sudeći po navijanju prepoznala i publika. Teška borba završila je pobjedom domaćeg boksača, a Ivica nam je rekao kako se nakon pauze zbog ozljede nije još vratio u top formu.

- Bio sam ozlijeđen dva mjeseca i nisam radio ništa, sad u tri tjedna sam se uspio pripremiti i ovo je od mene 50 posto snage – rekao je Ivica koji je, kako kaže, prije ozljede u Bugarskoj dobio tri meča protiv jačih protivnika.

Dodaje kako je zasluženo dobio borbu protiv puno težeg protivnika od prošlogodišnjeg što mu je posebno drago radi publike.

- Fala Bogu da je bila teška borba nakon one prošle borbe kad su mi promjenili protivnika na dan meča i doveli to što su doveli. Dobar je protivnik. Čvrst je dečko, jako udari i može primit puno – rekao Ivica nakon borbe.

Uz profesionalnu borbu u muškoj vidjeli smo i meč u ženskoj konkurenciji. Ivana Habazin iz Zagreba te Edita Lešnik iz Šibenika nisu publiku ostavile ravnodušnima. 21-godišnjoj Zagrepčanki, inače studentici Katoličko-bogoslovnog fakulteta, nagovještaju sjajnu karijeru koju je započela pod vodstvom trenera Vlade Božića. Ivana je uz ovacije publike upisala još jednu pobjedu.

nocboksa2nocboksa3nocboksa4nocboksa5

Mark Šarić, Antonio Klarić, Josip Krsnik, Ivan Zagorac, Ivan Njegač, Ivan Godinić i Vedran Pereković također su iskoristili prednost domaćeg terena te su svi upisali pobjede. Posebnu podršku publike dobio je Vedran Pereković koji se ovim nastupom oprostio od natjecateljskih borbi.

- Drago mi je da je bilo toliko Goričana, to mi je bila velika potpora – rekao nam je Vedran objačnjavajući kako je boks veliko odricanje uz svakodnevni trening bez kojega unatoč dobroj tehnici boksač ostane bez zraka i gubi snagu.

Vedran će nastaviti trenirati mlade snage goričkog boksa. Kaže kako su svi dečki marljivi, a Ivan Njegač je ušao u Hrvatsku reprezentaciju. Josip Krsnik i Ivan Zagorac su također u usponu, no odlučit će ustrajnost u radu.

- Imamo dobre temelje, dobre boksače. Možda nam fali ring pa kad dečki uđu u ring ne mogu se snaći jer ne znaju gradit protivnika – kaže Vedran.

Nakon osam borbi komisija je odabrala najbolje pojedince. Najmlađi pobjednik je bio Ivan Zagorac, najbolji tehničar Ivan Godinić dok je pehar za najbolju borbu odnio Vedran Pereković.

Izvor: VG Danas