Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Ležeći policajci u Podbrežnici

Poštovani,

u Podbrežnici postoji autobusna stanica za djecu koju vozi u školu školski autobus, na tom mjestu nema pješačkog prijelaza tako da djeca trče preko ceste kada izlaze iz autobusa. Također na potezu od autobusne stanice cca 20 m na nogostupu su napravljeni onako klizni prijelazi za invalidska kolica i za pješake je to znak da se tu prelazi cesta, a nema pješačkog prijelaza. Budući da ovdje auti jure u naselju potrebno je staviti ležeće policajce i označiti pješački prijelaz dok još netko nije nastradao.

Andreja Brlek

12 komentara na: Ležeći policajci u Podbrežnici

  • Davor I

    A da se jednostavno postave ležeći policajci svakih 20 metara na cijelom području Gorice, pa da se više ne mora posebno tražiti? Mislm, imam osjećaj da će na kraju ceste tako izgledati. Pošaljite malo pravih policajaca da kontroliraju budale po cesti, umjesto da kažnjavate normalne vozaće postavljanjem balvana po cesti!

  • A.S.

    Živim u Podbrežnici i slažem se sa Andrejom.
    Stavili su pješački koliko sam vidjela.
    Ali mislim da bi trebalo staviti ležeci policajac.

    Lijep pozdrav,
    A.S.

  • Marijana K.

    Dakle, živim na tom dijelu i stvarno su već u 6.mj. postavili i zebru i kućicu za dijecu koja idu u školu, no jučer 20.9. su obrisali i zebru i maknuli kocke sa nogostupa!!! Dakle zebra je bila čak cijelo ljeto tamo, no sada kada je počela škola i treba biti i znak i zebra i nogostup ONI SU TO MAKNULI i ZEBRU OBRISALI!!!! Radnici koji su to micali isto su bili u šoku kao i ja jer zaista je nebulozno da se zebra obrisala i da su maknuli stazu jer Gorica treba više zelenih površina!!! Ovo je za 24 sata i TV !!!! Na štetu sugrađana i školske dijece, invalida i starijih ljudi koji sada trebaju pješačiti u krug oko ceste da bi došli do trgovine!!! SVAŠTA, gradonačelniku svaka čast!!!!

  • Petar

    Da, gradonačelnik, zar je to razina koju treba do svih detalja nadzirati gradonačelnik, on nije stručnjak iz navadenih područja, zar on nema stručne službe?

  • Petar

    Moram se osvrnuti i na Davorov komentar. Zar gomilanje “pravih” policajaca na cesti ne traži novo zapošljavanje u državnu birokraciju, a zar se ne čini da je državni aparat već sada skup i glomazan? Davore, imaš li još koji prijedlog?

  • Davor I

    Imam. Ajmo onda jednostavno ukloniti asfalt sa cesta u gradu. Em više nitko neće brzo voziti, em će se uštediti na održavanju. Koji je smisao izgradnje modernih prometnica ako ih se uništi gomilom umjetnih balvana?!

    Ako jedan policajac napiše mjesečno 10 kazni za prebrzu vožnju, on je duplo zaradio svoju plaću. Nema nekog troška državi :)

  • davor

    Pa kada bi se pojavili na svjetlo dana fizički policajci bilo bi reda u prometu ..ispada da imamo vise potrebe za ležećim nego STOJEĆIM plicajcima koje ne možeš vidjeti u Gradu već su bog ti ga zna gdje ..zanima me šta oni rade i koliko ih ima u stanici u VG ??????

  • Zoran

    Marijana K. pričaš gluposti. Zebru u Zadarskoj ulici su maknuli jer joj tamo nije mjesto. Ne može se zebra stavljati gdje se kome svidi. Tu ilegalno postavljenu zebru su maknuli i postavili novu tamo gdje i treba biti, na križanje Zadarske i Čakovečke ulice. Školski autobus krši propise i zaustavlja se na novonapravljenom stajalištu (zaustavlja se na cesti) za autobuse ali na početku ulice postoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Toliko o prometnim stručnjacima u Velikoj Gorici.

  • Petar

    Ova naša mala polemika izazvala je podbrežničanima više štete nego koristi, pomakli su im zebru i uklonli rampe, naše miješanje u sve i svašta i pravo da svatko o svemu može “meritorno” govoriti ponekad je i kontraproduktivno. Ne treba gradske službe neprekidno opominjati na svaki detalj u Gradu, znaju one(službe), svoj posao. Slažem se sa Davorom da je to s ležećim policajcima pretjerivanje, svatko kraj svoje kuće ili stana želi po jedan balvan na cesti. Zoran će sada dati svoj doprinos da se ukine i autobusno stajalište u Podbrežnici, a ako ovako nastavimo vidjet ćete da veći dio Podbrežnice nema uporabne dozvole pa ćemo isprovocirati da se taj dio zgrada sruši.

  • Zoran

    Petre, pretjeruješ. Činjenica je da školski autobus krši propise, tu se zaustavljao i prije dok nije bilo stanice, znak postoji i treba ga maknuti pa da se i ostali mogu zaustavljati i parkirati na toj cesti a da pri tom ne krše propise ili postaviti dodatnu oznaku “osim za autobuse”. Ne slažem se da gradske službe znaju svoj posao jer bi u protivnom davno već asfaltirali Zadarsku ulicu koja je prepuna rupa, zakrpa i zakrpa na zakrpama umjesto da je krpaju svako malo. Da ne govorima o ulici Kneza Ljudevita Posavskog koja je u istom stanju + što su svi šahtovi ispod razine asfalta bar 5 cm pa se vozila još više uništavaju. Godinama vozim tim cestama i uništavam svoje vozilo kao i svi ostali koji tuda prolaze svakodnevno.

  • marijana

    Zoran …ne pričam ja gluposti nego činjenice, ako je zebra tamo bila suvišna nisu je ni trebali iscrtavati pa za 3.mj. obrisati i nije bila postavljena ilegalno!!! Veliko hvala na kućici za djećicu koja čekaju bus za školu, po kiši i snijegu dobro če doći (prije su stajali ispod krošanja drveta kad je padala kiša) no to je ulica bez kraja i nema ograničenja brzine a večina vozača tamo juri i do 80/h…zato je zebra bila pohvalna jer su barem usporili!!!!!! A da živiš tamo znao bi da je to čista nebuloza jer su zajedno sa zebrom uklonili i stazicu (bila je tamo 20.g.) koja je vodila do trgovine a sada je “tamo utabana zemlja”!!!!!!!!

  • Zoran

    marijana – eto i opet gluposti, idemo redom…
    Zebru su postavili ilegalno i tamo joj nije mjesto, zbog toga je bila frka onima koji su je tamo postavili… Novu zebru su stavili gdje i treba biti na križanje ulica. Nemam ništa protiv kućice(nadstrešnice) i dobro je da je ima ali se onda mora(lo) ili napraviti ugibalište za bus, ali onda nebi bilo mjesta za nadstrešnicu ili prolagoditi prometne znakove tako da se bus može legalno zaustaviti i parkirati ako treba. Ovako krši propise jer postoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Osim toga djeca pretrčavaju cestu ćim izađu iz busa jer ih nitko nije naučio da se cesta prelazi na pješačkom prijelazu. Stajalište busa se moglo napraviti i u “slijepom crijevu” Zadarske ulice jer tamo nema prometa i opasnost po djecu je još manja.
    Zna se kolika je dozvoljena brzina u naselju i ne vidim kakve to veze ima s “ulicom bez kraja” i što taj izraz uopće znači. Sumnjam da netko vozi 80 km/h zadarskom ulicom koja je prepuna rupa i zakrpa i uništava svoje vozilo…
    Da, živim tu i tuda prolazim svaki dan, možda smo se nekad i sreli…
    Stazici nije tamo mjesto kao ni zebri. Stazica vodi od nogostupa do ceste i onda što? Preko ceste ne možeš jer nema zebre. Zebru su nedavno nacrtali ilegalno i tu joj nije mjesto zato je uklonjena. Zebru imaš 30 metara prije na križanju i dužna si je koristiti ako hoćeš preko ceste, u protivnom kršiš Zakon o sigurnosti prometa na cestama, članak 129, stavak 2.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>