Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ osvojio zlatno odličje

zborNa 2. Međunarodnom susretu pjevačkih zborova u Tuhlju, u subotu, 28. svibnja, velikogorički Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ osvojio je prvo mjesto i odličje Zlatnu lipu.

Pod ravnanjem dirigentice prof. Dubravke Veliki Goričani su otpjevali skladbe Ave Maria Jacoba Arcadelta, Sicut cervus I Giovannija Pierluigija da Palestrine, Giathi tanda fandiga Julija Skjavetića i Zdrava Devica iz zbirke Chitare Octochordae u obradi Mate Lešćana. Solistica je bila Vesna Kovačić.
Gradski zbor može se pohvaliti brojnim nastupima u domovini i inozemstvu gdje je u najzahtijevnijoj kategoriji klasične glazbe dobivao pohvale i priznanja (primjerice srebrnu diplomu na po važnosti i veličini njznačajnijem događaju za zborsko pjevanje, na Olimpijadi zborova u Grazu) čime je je na najbolji način predstavljao svoj grad i županiju. Zlatno odličje ipak je najveća nagrada za uložen trud i vrijeme u svladavanju zahtjevnog programa, ali i poticaj za dalji rad iza kojeg slijede nastupi i gostovanja. Kvaliteta i uspjesi su i pozivnica svima koji vole pjevati, imaju sluha i lijep glas, da se pridruže ovom zboru i što je najvažnije uživaju u pjesmi i prekrasnom druženju. Probe su utorkom i petkom od 20 do 21.30 sati u Umjetničkoj školi Franje Lučića, Slavka Kolara 39, Velika Gorica (tel. 091/504 75 89).