Grad Velika Gorica

Vijesti

Novi komunalni projekti u Ščitarjevu

pankreticPotpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić, u pratnji župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića posjetio je u petak Ščitarjevo, gdje se susreo sa velikogoričkim gradonačenikom Draženom Barišićem, njegovim zamjenicima Stjepanom Kosom i Ervinom Kolarcem, te predsjednicom Gradskog vijeća Vesnom Škare Ožbolt.

Povod posjetu bili su dovršetak obnove škole u Ščitarjevu, u što je uloženo gotovo 17 milijuna kuna, kao i potpisivanje ugovora o sufinanciranju komunalnih radova u Ščitarjevu u vrijednosti od 300.000 kuna. Navedena sredstva utrošit će se na sanaciju prometnica oštećenih tijekom rujanske poplave i postavljanje javne rasvjete.

Nakon obilaska škole u Ščitarjevu i rimskog nalazišta Andautonija, potpredsjednik Vlade i njeogvi domaćini posjetili su gradilište distributivnog centra u radnoj zoni Rakitovec.

“Radna zona prostire se na 115.000 kvadrata i ponosni smo na prvi investicijski objekt koji će se u njoj izgraditi”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.