Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Motori i auti u parku dr. Franje Tuđmana i okolo

Apeliram na nadležne gradske vlasti da u suradnji s policijom stanu na kraj automobilima, mopedima, motorima i drugim motornim prometalima u PJEŠAČKOJ zoni oko kina i parku dr. Franje Tuđmana. Pitanje je vremena kad će neko dijete stradati. Osobito imajte u vidu da se u neposrednoj blizini nalazi škola, vrtić i dječje igralište, kao i da se radi o jedinoj pješačkoj zoni u centru Grada. Pretužno je i nakaradno vidjeti automobile parkirane ispred kina (a prvi parking je samo desetak metara dalje!). O prometu mopedima i motorima kroz šetalište da i ne govorim, svake godine ista priča. Krajnje je opasno pustiti dijete da šeće kroz tu PJEŠAČKU zonu.

Ana

6 komentara na: Motori i auti u parku dr. Franje Tuđmana i okolo

  • Irena

    Nadovezala bi se na tu temu i samo bi primjetila, s obzirom da često šećem kroz Goricu po Zagrebačkoj, da ima jako puno biciklista koji ne poštuju pješake na pločnicima duž cijele Zagrebačke ulice i očekuju da skačem u stranu svaki puta kad oni prolaze. Čemu onda biciklistička staza ?? Možda za nas šetače ?

  • Tomislav

    Irena možda nisi primjetila da biciklisti na biciklističkoj stazi često zaobilaze aute parkirane na istoj,a nije rijedak slučaj da ludi pojedinci voze svoje aute tik uz samu crtu biciklističke staze ili ju čak i prelaze djelom auta.
    Pa reci mi molim te da li bi ti svoje dijete pustila da se vozi tom nesigurnom stazom???

  • Tomislav

    Uostalom zanima me da li ti smeta i kad pojedinci vode svog kućnog ljubimca bez brnjice tom istom pješačkom stazom,a ostali pješaci ga u starahu zaobilaze?
    Mogli bi se nadmetati satima oko ovakve teme zato nemop brzat sa svojim komentarima.

    Bez ljutnje i ja bih htio da su biciklističke staze bolje uređene.

  • Davor I

    Svaki put kada prođem Zagrebačkom, barem na tri mjesta vidim aute parkirane na biciklističkoj traci. Pred kladionicom je konstantno neki auto parkran. Zar je stvarno teško nekome prošetati nekoliko puta dnevno i pokupiti prosječnu hrvatsku plaću u kaznama? Pred kratko vrijeme sam parkirao na označeni parking, istrčao u žurbi iz auta zaboravivši platiti i 20 minuta kasnije sam platio 80 kuna “dneve karte” (AKA kazne). Ispada da bi me jeftinije došlo parkiranje posred biciklističke trake.

  • Zoran

    Idemo zbog jedne nepravde napraviti i drugu pa biciklima gaziti pješake po nogostupima…

  • Davor I

    Da se nadovežem malo na ovu temu… Mislim da nam u Gorici treba nešto ovakvo…

    http://www.tportal.hr/lifestyle/autozona/141450/U-Litvi-nemojte-nepropisno-parkirati.html

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>