Grad Velika Gorica

Vijesti

Ministar turizma Bajs posjetio velikogoričku strukovnu školu

bajsMinistar turizma Damir Bajs sastao se danas u velikogoričkoj Srednjoj strukovnoj školi sa gradonačelnikom Draženom Barišićem i njegovim zamjenikom Stijepanom Kosom. Sastanku, čija je tema bila upis učenika u srednje strukovne škole ugostiteljsko-turističkog smjera u školskoj godini 2011/2012, nazočili su i predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te Udruženja obrtnika.

- Kvaliteta je jedan od važnijih čimbenika na kojima moramo zasnivati hrvatski turizam. Iako je u posljednje tri godine broj hotela sa četiri i pet zvjezdica više nego udvostručen, turizam se osim na građevinama mora zasnivati i na kvalitetnim i sposobnim ljudima koji će raditi i upravljati u tim zgradama. Upravo zbog činjenice da je lakše sagraditi hotel, nego izgraditi kvalitetne ljude koji vole i znaju svoj posao, Ministarstvo turizma u posljednje tri godine aktivno provodi razne projekte – rekao je ministar turizma Bajs.

Za srednje škole u Zagrebačkoj županiji, Ministarstvo turizma je dosad izdvojilo oko pola milijuna kuna, a samo za uređenje kabineta u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica gotovo 130 tisuća kuna, a tim je iznosom za školu nabavljena ugostiteljska oprema, namještaj za kabinete i sitni inventar. Trenutno je u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica upisano 110 učenika u sektoru obrazovanja za ugostiteljstvo i turizam.