Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Gradići: Prolaz za pješake

PITANJE:

Zanima me kao i mnoge stanovnike Gradića da li će se popraviti rasvjeta u prolazu za pješake koji vodi iz Gradića prema Gorici (željezničkom kolodvoru). Zašto na cesti sa strane Gradića ne postoji pješački prijelaz i nije napravljen bolji pristup prolazu,da lakše mogu proći biciklisti,djeca u kolicima,invalidi?
Sa strane V.Gorice ne postoji rasvjeta od prolaza do Kolodvorske ulice pa je djecu koja idu iz škole strah tuda prolaziti po mraku zbog vandala koji se tamo skupljaju,piju,razbijaju boce i uništavaju zajedničku imovinu.
U samom prolazu po zidovima pišu imena istih,tako da bi policija trebala odraditi svoj dio posla i pokucati njihovim roditeljima na vrata.
Bilo bi dobro sa strane Gradića na samom zavoju ceste ispred prolaza za pješake postaviti i ležeće policajce, pošto je ponekad nemoguće prijeći cestu na tom djelu zbog vozača koji divljaju.

Tomislav

ODGOVOR:

Poštovani,

Kompleks prostora Gradići mijenja svoju građevinsku i urbanu sliku u kojoj su i objekti koje navodite kao neriješene. Čitav prostor još uvijek je u fazi gradilišta i gradnje i nije na njegovim izgrađenim objektima izvršen tehnički pregled jer nisu dovedeni do stupnja gotovosti. Nakon završetka kapitalnih objekata (autocesta)izvršit će se tehnički pregledi i otkloniti nedostaci koje navodite.
Kao lokalna samouprava svakako smo zainteresirani da se problem naših sugrađana riješi i to ćemo nastojati riješiti prema financijskim mogućnostima.

Vjekoslav Heged, dipl.ing.
Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet