Grad Velika Gorica

Najave

Matičin četvrtak o djeci i mladima

muzejNa današnjem Matičinom četvrtku koji se održava u Muzeju Turopolja u 19 sati, tema je vezana uz djecu i mlade u lokalnoj zajednici.

Doc.dr.sc. Valentina Kranželić s Odsjeka za poremećaje u ponašanju na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će predavanje „Suradnja u zajednici – dobit za djecu i mlade“
Kako bi djeca odrastala u zdravom, sigurnom i pozitivnom okruženju, neophodna je suradnja svih resursa koji se u lokalnoj zajednici na posredan i/ili neposredan način bave djecom i mladima.

Na predavanju će se pokušati odgovoriti na pitanja kakve su zajednice koje brinu o djeci i mladima, što o tome kaže prevencijska znanost čiji je cilj smanjiti probleme u ponašanju djece i mladih. Nadalje, važno je znati koji su ljudski i programski resursi uključeni u partnerstvo u zajednici, zašto je važna suradnja stručnjaka u zajednici i što ta suradnja podrazumijeva kako bi postala dobit za djecu i mlade. Bit će zanimljivo povezati Veliku Goricu i konkretnu preventivnu praksu u Velikoj Gorici sa stručnim i znanstvenim spoznajama o suradnji kao dobiti za djecu i mlade.