Grad Velika Gorica

Vijesti

Izdana gorička Strategija razvoja sporta

sport1Svjetlo dana ugledala je Strategija razvoja sporta Grada Velike Gorice 2011. – 2015. koju je izdala gorička Zajednica športskih udruga. Strategijom se jasno utvrđuju osnovni pravni, organizacijski i materijalni okviri za bavljenje sportskim aktivnostima na području grada. Ujedno promovira i „pravila igre“ koja će se primjenjivati u iduće četiri godine u odnosima Grada, Zajednice športskih udruga i sportskih klubova.

Na 80-tak stranica, uz samu Strategiju, nalaze se i pojedinosti o samoj Zajednici, investicijama i održavanju sp. objekata, povijesti i djelovanju najznačajnijih sportskih udruga, najvećim uspjesima goričkih sportaša, najznačajnijim sportskim manifestacijama, osnovni podaci o svim članicama ZŠU-a, te kronologiju proglašenja najboljih sportaša i klubova u proteklih deset godina. Strategija je popraćena mnoštvom slika brojnih goričkih sportaša koji na domaćim i inozemnim borilištima brane boje našeg grada.
Grad Velika Gorica na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem i resornim zamjenikom Ervinom Kolarcom prepoznao je važnost donošenja ovakvog pisanog dokumenta, te su od samih početaka stvaranja Strategije bili podrška urednicima i autorima.

Priloženo:

down8 Strategija razvoja sporta Grada Velike Gorice (PDF)