Grad Velika Gorica

Vijesti

OSS Buševec prvi u odrasloj, a FA Šiljakovina u dječjoj konkurenciji na gradskoj smotri folklora

ossbusevecTijekom vikenda održana je gradska smotra folklora djece i odraslih. Obje večeri bile su posjećene, a dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta.

Prema ocjeni stručnog povjerenstva u sastavu: dr.sc Stjepan Sremac, mr.sc Joško Ćaleta te prof. Josip Forijan, gradska je smotra pokazala visoki nivo kvalitete svih skupina.
-Radi se o smotri na kojoj nema lošeg izvođača, standardi izvedbe podignuti su na najveći nivo. Stoga je i komisija imala problema izabrati 5 od 13 izvedenih koreografija. Izvedbena kvaliteta sastava pokazuje da se radi o vrlo sposobnim izvođačima, vrlo sposobnim koreografima i voditeljima koji su u stanju zaista kvalitetno istaknuti posebnosti koje hrvatske glazbene i plesne tradicije nose- rekao je, između ostalog, u svom komentaru mr.sc Joško Ćaleta. U večeri odraslih stručno je povjerenstvo rangiralo društva sljedećim poretkom: OSS Buševec, KUD Mičevec, FA Turopolje, FA Šiljakovina, KUD Gradići. Na smotri dječjeg folklornog stvaralaštva poredak je sljedeći: FA Šiljakovina, KUD Stari grad Lukavec, KUD Nova zora Donja Lomnica.