Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Subvencija za prijevoz

PITANJE:

Poštovani,

Lijepo Vas molim da mi omogućite vračanje uplaćenog iznosa od 140,00 za svaki mjesec, a koji moram uplatiti za potrebe prijevoza Zet-ovim autobusom od Velike Mlake do Velike Gorice, za dijete koje ide u srednju školu.
Jednostavno ne mogu razumjeti da se gradsko poglavarstvo nije pobrinulo za pokrivanje prijevoza školaraca na području grada Gorice?
Nalaze se sredstva za mnogobrojne projekte , koje sada ne želim ovdje navoditi. a time se pokazuje kako gradska uprava brine za školarce.

Mislim da nisam jedini po ovom pitanju , a ako jesam tim lakše za gradski proračun.

Mihovil Majstorović

ODGOVOR:

Poštovani,

Grad Velika Gorica već dugi niz godina svim učenicima srednjih škola sufinancira pokaznu kartu u iznosu od 30 % ukupne cijene karte koja za I. zonu iznosi 200,00 kuna, a za II. zonu iznosi 270,00 kuna. Budući da je iznos gradske subvencije za I.zonu 60,00 kuna korisnik plaća 140,00 kuna, a za II.zonu iznos gradske subvencije je 81,00 kunu što znači da korisnik pokaznu kartu plaća 189,00 kuna.

Za učenike srednjih škola koji potječu iz socijalno ugroženih obitelji koje su korisnici stalne novčane pomoći u Centru za socijalnu skrb Velika Gorica karta je besplatna. Sredstva za razliku cijene karte sukladno Ugovoru sklopljenom između Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije osigurava Županija.

Ukoliko Vaša obitelj ima niske prihode, a Vaši socio-ekonomski uvjeti života su loši, upućujemo Vas da se obratite Centru za socijalnu skrb kako bi Centar utvrdio da li ostvarujte pravo na stalnu novčanu pomoć kao preduvjet ostvarivanja prava na besplatan đački pokaz.

S poštovanjem,

Zvonko Kunić
Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj