Grad Velika Gorica

Vijesti

Bolji uvjeti u Javnoj vatrogasnoj postrojbi

jvp2Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu, razgovarao sa zaposlenicima i zapovjednikom Borisom Turanom o redovnom radu, potrebama i problemima iste.

Jedan od većih problema je nepropisno parkiranje automobila na pristupnoj cesti koja služi kao požarni put uz vatrogasni dom. Nesavjesni vozači parkiraju svoja vozila i tako stvaraju problem vatrogascima prilikom izlazaka i intervencija.

- Morat ćemo napraviti manje parkiralište uz Vatrogasni dom za potrebe parkiranja djelatnika, a pristupnu cestu, odnosno vatrogasni put morat ćemo zatvoriti rampama. Na taj način će se onemogućiti nesavjesnim vozačima parkiranje na tom dijelu i ometanje vatrogasaca u izlascima na intervencije. Vjerujem da je ipak svima u najvećem interesu brzina i efikasnost Javne vatrogasne postrojbe – izjavio je prilikom posjeta gradonačelnik Barišić.

Zapovjednik Boris Turan gradonačelniku je predstavio rad postrojbe, upoznao ga s načinom računalnog sustava kojim se bilježe i vode intervencije, ali i cjelokupan rad.
Uvjeti rada su zadovoljavajući no uvijek može bolje i više, kaže Turan. U tom smislu je i gradonačelnik obećao pomoć Grada koji će u skladu s mogućnostima uložiti u dodatno opremanje i uređenje vatrogasne postrojbe. Tako je nedavno vatrogascima dodijeljena još jedna prostorija u podrumu zgrade unutar koje su vlastitim angažmanom i sredstvima uredili mini teretanu kojom se djelatnici služe u svrhu redovne jutarnje tjelovježbe i stvaranja fizičke spremnosti.