Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Biciklisti u prometu i vidljivost

Poštovani!

Gotovo svaki put kada se navečer vraćam iz grada, imam priliku na cesti mimoići ponekog biciklista koji po slabo osvijetljenoj cesti vozi vozi bez odgovarajuće opreme u vidu svjetala i reflektirajućih površina. Pošto su takvi bicikli iznimno slabo vidljivi često opazim tek u poslijednji tren.

Obzirom da se zbog takvog neodgovornog ponašanja u prometu vrlo lako može dogoditi tragedija, apelirao bi na sve sugrađane da nabave sebi i još bitnije svojoj djeci odgovarajuću opremu za vožnju noću. Radi se o danas iznimno jeftinim proizvodima čije se cijene kreću od nekoliko kuna do najviše nekoliko stotina kuna za vrlo kvalitetna prednja svjetla.

Također bi predložio odgovornima u Gradu da razmisle o pokretanju neke akcije u smijeru informiranja građana o opasnostima koje predstavljaju sebi i drugima takvim ponašanjem na cesti, ili čak represije prema onima koji nemaju zakonski propisanu opremu za vožnju bicikla po otvorenoj cesti.

Zahvaljujem na pažnji!

Davor

1 komentar na: Biciklisti u prometu i vidljivost

  • Tomislav

    Podržavam.
    Svakako bi se trebalo postrožiti pravila i za bicikliste.
    I sam sam često na biciklu na kojem imam svu odgovarajuću opremu koja stvarno nije skupa a osigurava vam nesmetanu i sigurnu vožnju i po danu i po noći,kako za bicikliste i pješake tako i za vozače automobila.
    Roditelji bi više trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece na biciklima i opremiti ih svjetlosnim i zvučnim signalima baš zato što promet nije više kakav je bio u našoj mladosti prije 20 i više godina.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>