Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Sigurnost djece u Podbrežnici

Poštovani,

Imam samo jednu molbu/prijedlog, a to je da se omogući sigurnije djetinjstvo djeci u Podbrežnici.
U tom kvartu postoji vrtić već dugi niz godina, ali nigdje to nije naznačeno. Vozači često znaju isprobavati svoje jurilice na glavnoj cesti, pored koje se nalazi vrtić. Nema niti jednog znaka, ležećeg policajca, a ni zebra na prijelazu prema dućanu nije obnovljena već godinama.
Nisu potrebna dodatna objašnjenja zašto to tražim, zar ne?

Unaprijed zahvalna,
Ana

3 komentara na: Sigurnost djece u Podbrežnici

  • Zoran

    Teško da se tom cestom može brzo voziti s obzirom na udarne rupe koje se svake godine krpaju i zakrpe traju nekoliko mjeseci a ostatak godine se opet vozimo po rupama, umjesto da se cijela cesta raskopa i napravi nova koja će, ako se dobro napravi, trajati godinama.

  • Ana

    Poštovani gospodine Zorane,

    Sve mi se čini da niste dobro shvatili na koju ulicu mislim. Govorim o Zadarskoj ulici u Podbrežnici. Živim u zgradama koje su odmah uz nju i vjerujte mi da se tamo “ganjaju”.
    Inače, poanta mojeg pisma je bila u sigurnosti djece, koja tamo nije niti malo zastupljena. Dapače, nedavno je napravljena autobusna stanica za školsku djecu, ali još uvijek “Nema niti jednog znaka, ležećeg policajca, a ni zebra na prijelazu prema dućanu nije obnovljena već godinama”.

    Ana

  • Zoran

    Gospođo Ana,

    Znam o kojoj ulici govorite jer se upravo tom (Zadarskom) vozim svaki dan, po rupama i zakrpama, godinama. Nema šanse da bi uništavao svoj auto vozeći brzo (ako ni zbog čega drugog).
    Školski autobus se u toj ulici nepropisno zaustavlja i tako ugrožava ne samo djecu nego i ostale sudionike u prometu jer postoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja. Iz autobusa (pogrešno zaustavljenog) su djeca izlazila na travnjak odnosno usku stazu ako je vozač vratima uspio stati kod nje, sve do nedavno kada je napravljena nadstrešnica na zelenoj površini, a ne autobusna stanica kako Vi pogrešno tvrdite, jer autobusna stanica mora biti označena na kolniku žutom oznakom BUS, ali to ništa ne mijenja na stvari jer se autobus i dalje zaustavlja u ulici u kojoj je zaustavljanje (i parkiranje) zabranjeno. Prijelaz preko ceste koji vodi iz slijepe ulice (Vinkovačka) ilegalno je napravljen (ili u najmanju ruku glupo napravljen). Nema zebre pa se preko ceste ne može (ne smije), što je također propisano Zakonom o sigurnosti prometa na cestama nego se mora ići na 50 metara udaljenu zebru na križanju Zadarske i Čakovečke ulice, a nema ni smisla postaviti zebru na tom mjestu kad već postoji spomenuta.

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>