Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Linija 305

PITANJE:

Kako je moguće da uz sav trud oko sastavljanja prijevoza na liniji 305 dođe do takvog apsurda da od 16 sati i 20 minuta pa sve do 18 sati i 5 minuta nema ni jedna linija za Turopolje – Kuče, a znamo da je to vrijema kad se najviše ljudi vraća s posla.

Pozdrav,

Jasna Lučić

ODGOVOR:

Poštovana putnice,

Točno je da je da je nova organizacija linije 305 krenula od ponedjeljka 3.siječnja 2011. godine.

Treba odmah napisati u odgovoru da tu liniju vozi jedan autobus kojemu je potrebno određeno vrijeme da odradi šihtu od terminala Velika Gorica do Turopolja i povratka na terminal u Veliku Goricu. Autobus dva puta ulazi iz Vukovine preko Gornjeg Podotočja u Kuče, tamo se okreče te se istim
putem vraća na standardnu trasu linije. Na tom putu linija je dugačka preko 35 kilometara za koju je potrebno prema pravilniku o javnom linijskom autobusnom prijevozu 65 minuta. Po dolasku na terminal vozaču je potrebno omogučiti odmor od minimalno 10 minuta. Kada to zbrojite sljedeći polazak može biti u 17,35 minuta. Budući da radna vremana u Zagrebu završavaju od 16,00 pa do 17,00 sati trebalo je uskladiti vrijeme koje najbolje odgovara tim putnicima. Osim toga, kako jedan autobus vozi liniju potrebno je uskladiti i naredne polaske koji će odgovarati putnicima kao što su školarci iz Velike Gorice,školarci iz Zagreba,radnici koji rade u trgovinama itd. Nedopustivo je da učenici iz zagrebačkih škola kojima nastava završava u 19,15 čekaju do 21,40 sati, kao što je bilo u predhodnom voznom redu. Osim toga zadaća je da se kvaliteta javnog prijevoza na liniji zadrži u okviru ugovorenih kilometara i polazaka iako je zbog oštećenog mosta došlo do velikih poteškoća.

Molim Vas da o napisanom razmislite,ako imate bolje vrijeme polaska koji će odgovarati jednako kvalitetno Vama kao i ostalim putnicima (prvenstveno učenicima) predložite i ako je organizacijski provodivo izvršit ćemo izmjenu polaska.

Upućujen Vam srdačan pozdrav i želim uspješnu Novu Godinu,

Vjekoslav Heged, dipl.ing.
Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet