- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Županija i Grad organiziraju edukaciju članova Stožera za zaštitu i spašavanje

Posted By Gorica.hr On 13.01.2011. @ 12:08 In Vijesti | Comments Disabled

graduprava11 [1]Članovi Stožera za zaštitu i spašavanje, kao i članovi Zapovjedništva Civilne zaštite i pripadnici vatrogasnih snaga uskoro će krenuti na edukaciju obavljanja zadataka u kriznim situacijama.

Edukacija će se raditi u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, a provodit će ju velikogoričko Veleučilište, koje i inače u svom sustavu obrazovanja ima smjer Upravljanja u kriznim situacijama. Osim što je i zakonska obveza, ovaj program potaknut je i nedavnom rujanskom poplavom. Nije neočekivano da velikogoričko područje pogodi ponovno takva ili neka druga elementarna nepogoda, a tijekom nje važno je da odgovorne i zadužene osobe budu educirane i osposobljene za adekvatno djelovanje spašavanje i zaštite.

Polaznici osposobljavanja mogu biti samo osobe imenovane za članove Stožera zaštite i spašavanja, članove zapovjedništva civilne zaštite i Vatrogasnog zapovjedništva na razini županije i grada. Osposobljavanje će obuhvatiti normativno okruženje rada i izvršavanje zadaća, organizaciju rada tijela vođenja i zapovijedanja te simulacijske vježbe. Program će izvoditi predavači Veleučilišta Velika Gorica i stručnjaci Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2011/01/grad-organizira-edukaciju-clanova-stozera-za-zastitu-i-spasavanje/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/graduprava11.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal