Grad Velika Gorica

Vijesti

Županija i Grad organiziraju edukaciju članova Stožera za zaštitu i spašavanje

graduprava11Članovi Stožera za zaštitu i spašavanje, kao i članovi Zapovjedništva Civilne zaštite i pripadnici vatrogasnih snaga uskoro će krenuti na edukaciju obavljanja zadataka u kriznim situacijama.

Edukacija će se raditi u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, a provodit će ju velikogoričko Veleučilište, koje i inače u svom sustavu obrazovanja ima smjer Upravljanja u kriznim situacijama. Osim što je i zakonska obveza, ovaj program potaknut je i nedavnom rujanskom poplavom. Nije neočekivano da velikogoričko područje pogodi ponovno takva ili neka druga elementarna nepogoda, a tijekom nje važno je da odgovorne i zadužene osobe budu educirane i osposobljene za adekvatno djelovanje spašavanje i zaštite.

Polaznici osposobljavanja mogu biti samo osobe imenovane za članove Stožera zaštite i spašavanja, članove zapovjedništva civilne zaštite i Vatrogasnog zapovjedništva na razini županije i grada. Osposobljavanje će obuhvatiti normativno okruženje rada i izvršavanje zadaća, organizaciju rada tijela vođenja i zapovijedanja te simulacijske vježbe. Program će izvoditi predavači Veleučilišta Velika Gorica i stručnjaci Državne uprave za zaštitu i spašavanje.