- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

8. sjednica Povjerenstva za povrat imovine

Posted By Gorica.hr On 21.01.2011. @ 14:22 In Vijesti | Comments Disabled

urb [1]Povjerenstvo za povrat imovine urbarskih zemljišnih zajednica Turopolja i zemljišne zajednice Plemenite općine Turopoljske jučer je održalo svoju 8. sjednicu. Po prvi puta u radu je sudjelovala i predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt koja je novi član Povjerenstva kojeg je osnovao gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Na sjednici Povjerenstva doneseni su sljedeći zaključci:

- Povjerenstvo će zatražiti pravnu pomoć stručnjaka na katedrama Pravnog fakulteta u Rijeci i Zagrebu za izradu prijedloga novog Zakona o zemljišnim zajednicama, te za izmjenu Zakona o naknadi kao i Zakona o vlasništvu i stvarnim pravima
- Osnovana je radna skupina Povjerenstva – za operativno djelovanje pri izradi prijedloga Zakona kao i izmjena postojećih Zakona – u sastavu: Stjepan Kos, Vesna Škare Ožbolt, Stjepan Rakarec i Franjo Kos.

Povjerenstvo je zadalo rok od 10 dana za formiranje konkretnog upita upućenog pravnim stručnjacima na katedrama, kako bi se preciziralo što trebaju sadržavati izmjene i formiranje novog Zakona, a kako bi to s pravnog gledišta imalo stvarnu podlogu, to jest kako se ne bi ponovila greška koju je učinio zastupnik u Saboru RH Goran Beus Richembergh – upućujući nedorađen prijedlog u Saborsku proceduru.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2011/01/8-sjednica-povjerenstva-za-povrat-imovine/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/urb.JPG

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal