- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Ribničani dobivaju dječje igralište

Posted By Gorica.hr On 17.12.2010. @ 14:01 In Vijesti | Comments Disabled

ribnica [1]U mjesnom odboru Ribnica gradit će se dječje igralište i igralište za kombinirane male sportove što će omogućiti sadržajniji život djeci tog naselja. Naglašeno je to danas na potpisivanju kupoprodajnog ugovora kojim je Grad Velika Gorica od Teruške i Zlatka Hlopeca kupio 6 tisuća kvadratnih metara zemljišta za 266 tisuća kuna.

- Vodimo brigu o svim našim mjestima koliko nam to proračun dozvoljava. Ribnica, koja je doživjela veliku ekspanziju stanovništva nije, nažalost, proteklih godina, doživjela i ekspanziju komunalnih i društvenih sadržaja, koje mora osigurati jedinica lokalne samouprave – rekao je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić dodajući kako je kupnja navedenog zemljišta prvi korak prema ispravljanju takve situacije.

Ujedno je ovaj projekt i nastavak provođenja mjera sanacije i unapređenja života građana na poplavljenim područjima, budući da je Ribnica velikim dijelom bila poplavljena tijekom rujanske poplave.
Sljedeće će se godine na kupljenoj parceli sagraditi dječje i kombinirano igralište te parkiralište uz vatrogasni dom, koje će služiti i kao poligon za vježbanje članova dobrovoljnog vatrogasnog društva Ribnica, a sami članovi proširit će i nadograditi vatrogasno spremište.- Ja se prije svega u osobno i u ime svih stanovnika Ribnice želim zahvaliti Gradu i gradonačelniku što su nas poslušali i prepoznali naše potrebe. Djeca našeg mjesta nemaju prostora za bavljenje sportom i druženje. Ovim projektom to će se promijeniti i zato smo izuzetno zadovoljni. Pokazalo se sa priča o gradu prijatelju djece nije samo priča, već da se ostvaruje i kroz projekte – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Ribnica Tugomir Hlopec.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2010/12/ribnicani-dobivaju-djecje-igraliste/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ribnica.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal