Grad Velika Gorica

Vijesti

Ribničani dobivaju dječje igralište

ribnicaU mjesnom odboru Ribnica gradit će se dječje igralište i igralište za kombinirane male sportove što će omogućiti sadržajniji život djeci tog naselja. Naglašeno je to danas na potpisivanju kupoprodajnog ugovora kojim je Grad Velika Gorica od Teruške i Zlatka Hlopeca kupio 6 tisuća kvadratnih metara zemljišta za 266 tisuća kuna.

- Vodimo brigu o svim našim mjestima koliko nam to proračun dozvoljava. Ribnica, koja je doživjela veliku ekspanziju stanovništva nije, nažalost, proteklih godina, doživjela i ekspanziju komunalnih i društvenih sadržaja, koje mora osigurati jedinica lokalne samouprave – rekao je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić dodajući kako je kupnja navedenog zemljišta prvi korak prema ispravljanju takve situacije.

Ujedno je ovaj projekt i nastavak provođenja mjera sanacije i unapređenja života građana na poplavljenim područjima, budući da je Ribnica velikim dijelom bila poplavljena tijekom rujanske poplave.
Sljedeće će se godine na kupljenoj parceli sagraditi dječje i kombinirano igralište te parkiralište uz vatrogasni dom, koje će služiti i kao poligon za vježbanje članova dobrovoljnog vatrogasnog društva Ribnica, a sami članovi proširit će i nadograditi vatrogasno spremište.- Ja se prije svega u osobno i u ime svih stanovnika Ribnice želim zahvaliti Gradu i gradonačelniku što su nas poslušali i prepoznali naše potrebe. Djeca našeg mjesta nemaju prostora za bavljenje sportom i druženje. Ovim projektom to će se promijeniti i zato smo izuzetno zadovoljni. Pokazalo se sa priča o gradu prijatelju djece nije samo priča, već da se ostvaruje i kroz projekte – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Ribnica Tugomir Hlopec.