Grad Velika Gorica

Vijesti

Otvorena dvorana za vježbanje prilagođena osobama s invaliditetom

dvoranaU OŠ Eugena Kumičića jučer je otvorena dvorana za vježbanje prilagođena osobama s invaliditetom. Tako je, nakon Bjelovara, Velika Gorica postala drugi grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovakvim specijaliziranim prostorom.

- Ova dvorana u potpunosti će omogućiti osobama s invaliditetom da i po lošim vremenskim uvjetima imaju gdje vježbati i boraviti, a omogućit će nam i ostvarivanje odličnih sportskih rezultata. – rekao je Darko Matić, savjetnik gradonačelnika za pitanja osoba s invaliditetom. Ukoliko želite koristiti, dvoranu možete se prijaviti putem web stranice USPONA ili jednostavno doći utorkom i četvrtkom od 19, te nedjeljom od 11 sati.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i tajnik atletskog saveza osoba s invaliditetom Branko Omazić koji je velikogoričkom gradonačelniku uputio jednu zamolbu. – Zamolio bih gradonačelnika Barišića da prvom prigodom, ako je ikako moguće, dovede zagrebačkog gradonačelnika Bandića i pokaže mu ovaj prostot. Mi “Agramovci” smo razočarani jer nemamo ništa, a Velika Gorica kao mnogo manji grad postiže ovakve rezultate – istaknuo je Omazić.

U opremanje dvorane Grad Velika Gorica izdvojio je 100.000 kuna.