Grad Velika Gorica

Vijesti

Barišić: 'Politika postala važnija od ljudskosti'

184Gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je žaljenje što vijećnici SDP-a, HNS-a i HSLS-a ne priznaju nagradu Turopoljsko srce.

- Žao mi je što su vijećnici SDP-a, HNS-a i HSLS-a ponovno politiku stavili ispred ljudi. Svojim neprihvaćanjem prijedloga Javnih priznanja Grada Velike Gorice poslali su jasnu poruku da im napori i nastojanja ljudi, posebice onih koji su spašavali ljudske živote i imovinu tijekom velike poplave – ne znače ništa. (Turopoljsko srce – nagrada je koja se dodjeljuje za posebnu požrtvovnost i hrabrost te humanost ljudi u iznimnim situacijama, kao što je bila situacija u velikoj rujanskoj poplavi.)

Možda to i ne čudi, jer nisu ni svjesni koliko su napora i nadljudskih snaga tijekom akcije obrane i spašavanja uložili velikogorički vatrogasci i djelatnici i volonteri Crvenog križa. Boravili su na terenu bez spavanja i odmora nekoliko dana, dok su nekima od njih i samima bile poplavljene kuće i imanja.
Najmanje što im Grad može dati u znak zahvale jeste upravo nagrada Grada „Turopoljsko srce“.

Ovim putem ponovno se javno zahvaljujem i čestitam svim nagrađenima, kojima će nagrade biti uručene na svečanoj Akademiji 13. prosinca, na Dan grada. Istovremeno se i ispričavam svim laureatima, posebice onima koji dobivaju nagradu „Turopoljsko srce“, što su politički stavovi dijela spomenutih vijećnika, bili iznad ljudskosti, i što prijedlog Povjerenstva nije naišao na punu podršku i jednoglasnu odluku svih vijećnika, bez obzira na političko opredjeljenje – jer, naši vatrogasci i volonteri Crvenog križa u vrijeme poplave nisu pitali tko je iz koje stranke i tko kome pripada, već su spašavali i pomagali svakome kome je bilo potrebno.

GRADONAČELNIK
Dražen Barišić