Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Asfaltiranje ulica u Velikoj Mlaki

PITANJE:

Poštovani,
molim Vas da mi odovorite kada i dali je u planu asfaltiranje ul. Nikole Kramarića ( glavne ulice ), kao i ulice Karla Weingarthnera koje se nalaze u Velikoj Mlaki.
Tim ulicama dnevno prometuje stotine automobila i pješaka, koji su stalno izloženi opasnosti zbog toga jer je asfalt na tim ulicama toliko kroz sve ove godine uništen da ceste u tim ulicama nalikuju više starim makadamskim putovima po kojima su prometovala zaprežna kola i konji, a da ne spominjem da nogostupa uopće i nema (a možete i zamisliti što to znači za našu djecu koja svakodnevno koračaju njima na putu do škole).
Šteta je i nedopustivo da u jednom lijepom i od povijesti značajnom turopoljskom mjestu u 21. st. na samom ulasku u Hrvatske u EU umjesto da se imamo čime podičiti (našom kul. baštinom), nas je sramota dovesti goste jer ne žele da oštete svoja vozila na takvim ” glavnim ulicama “.
Poradi svega navedenog apeliram da nadležne službe što žurnije porade na tom problemu.

U nadi riješavanja ovog problema, lijep pozdrav.

Ivan

ODGOVOR:

Ulica N. Kramarića je županijska cesta na održavanju i upravljanju Županijske uprave za ceste. Ista ulica je nominirana od strane Grada prema ŽUC-u u program održavanja za 2011. godinu.
Gradska četvrt Velike Mlake u svojim programima za 2011. godinu nije uvrstila sanaciju ulice Karla Weingarthnera za program izvanrednog održavanja.

Dubravko Katulić
Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet