Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobila sedam milijuna kuna za sustav odvodnje

vodo1U Zagrebačkoj županiji danas je potpisan ugovor između VG vodoopskrbe i Hrvatskih voda o financiranju izrade dokumentacije za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Vrijednost ugovora je sedam milijuna i 350 tisuća kuna, a njime je osigurana izrada projektne dokumentacije za izgradnju novih kolektora, zamjene i sanacije dijela postojećih kolektora i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Kad govorimo o izgradnji novih kolektora riječ je o projektima koji će riješiti odvodnju sjevernog dijela grada Velike Gorice (Šćitarjevo, Črnkovec, Kobilić, Kosnica, Bapče i druga). Između ostalog, tu su i kolektori koji će se raditi za potrebe radnih zona Kušanec, Vukovinsko polje.

Osim troga, ovim će se novcem financirati izrada projektne dokumentacije za izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Njime će se riješiti kvalitetnije rješavanje otpadnih voda s cijelog područja grada prema svim ekoloških i europskim standardima.
Ovim vrijednim projektom Velika Gorica dobiva unapređenje kvalitete života, zaštitu vodocrpilišta i vodonosnih zona ali i okoliša u cjelini.

- Zadovoljstvo nam je da je projekt kojeg smo kandidirali za sredstva europskih fondova prepoznat kao projekt koji zaslužuje biti prihvaćen i to s toliko velikim iznosom. Nakon potpisivanja ugovora na nama je da do stupanja Hrvatske u Europsku uniju ishodimo sve potrebne dokumente za početak gradnje predmetnog sustava – izjavio je direktor VG vodoopskrbe Jure Galić, s kojim je na potpisivanju u Zagrebačkoj županiji bio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

– Gradu je u cilju unaprijediti životni standard građana i zato nije bilo upitno u naše planove i realizaciju staviti financiranje idejnog rješenja sustava odvodnje Velike Gorice zajedno s Hrvatskim vodama, kojima i ovim putem zahvaljujemo na prepoznatim projektima za Veliku Goricu – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

vodo2