Grad Velika Gorica

Vijesti

Počinju isplate pomoći na poplavljenim područjima

IMG_0153 Grad Velika Gorica u utorak počinje s prvim isplatama pomoći za osobe na poplavljenim područjima. Prve uplate, u utorak i srijedu dobit će obrtnici i gospodarstvenici na svoje račune te osobe koje su korisnici Centra za socijalnu skrb. Oni će svoje jednokratne pomoći podići u zgradi gradske uprave.
Za sve ostale osobe isplate počinju 26.studenog i trajat će do 31. prosinca.

Iz sredstava Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije u Fondu je 5 milijuna kuna i novac će biti isplaćen kao pomoć svima kojima je utvrđena šteta. Svaka osoba dobit će iznos pomoći u visini 20 posto vrijednosti utvrđene štete.

Da bi se ostvarilo pravo na isplatu građani moraju imati:

1. Dokaz o vlasništvu
2. OIB
3. Izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće

Dokaz o vlasništvu podrazumijeva: ZK izvadak ili presliku posjedovnog lista ili presliku ugovora o kupoprodaji ili građevinsku dozvolu ili rješenje o nasljeđivanju.
Izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće potpisuju u Upravnom odjelu za poljoprivredu Grada Velike Gorice.

Građani koji su već predali sve potrebne dokumente dobit će sljedećih dana na kućne adrese pismenu obavijest da mogu doći podići svoj novac na šalterima FINE. Prilikom podizanja novca treba imati sa sobom osobnu iskaznicu.

Građani koji nisu predali svu potrebnu dokumentaciju pozivaju se da to učine. U svakom slučaju novac je rezerviran i svatko tko ima utvrđenu štetu dobit će isplatu nakon što dostavi dokumentaciju i na kućnu adresu dobije poziv.

Danas je na tu temu održan sastanak s predsjednicima mjesnih odbora poplavljenih područja koji će stanovništvu na terenu moći pomoći u pružanju informacija.

IMG_0152IMG_0149