Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Kamera na pješačkom prijelazu kod OŠ Nikole Hribara

Iako je prije nekoliko tjedana pješački prijelaz u ulici A.K.Miošića obilježen i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom nekim vozačima ni to nije dovoljno. Osobno sam vidio vozača kako je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu preko tog pješačkog prijelaza dok je desetak učenika obližnje škole čekalo da prijeđe cestu. Moja djeca su me na još dva navrata upozorila da vozači ne poštuju crveno svjetlo na semaforu već da nastavljaju vožnju još i ubrzavajući da se koje dijete slučajno ne bi usudilo stupiti na prijelaz. Svjestan sam da je nemoguće imati stalno policijsko dežurstvo ali kamera postavljena na nosač semafora svakako bi pomogla otkrivanju i kažnjavanju takvih nesavjesnih vozača i što je najvažnije učinila bi da naša djeca budu makar malo sigurnija i zaštićenija.

Srdačan pozdrav

Siniša Jaroš

1 komentar na: Kamera na pješačkom prijelazu kod OŠ Nikole Hribara

  • Mirko

    Ja sam neki dan doživio obrnutu situaciju.
    Vozim autom ,zeleno mi je na semaforu,a skupina djece bez gledanja na pješački semafor i bez ikakvog osvrtanja dali ide auto, prelate cestu bez pardona, bilo im je crveno na pješ.semaforu, meni zeleno. Da je netko brže vozio nebi uspio stati i pokupio bi nekoga, radi nepažnje pješaka. Što reći?

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>