Grad Velika Gorica

Vijesti

Isplata novčane pomoći osobama s poplavljenog područja

fina-isplataPočela je isplata novčane pomoći fizičkim osobama s poplavljenih područja. Isplata se obavlja u velikogoričkoj poslovnici Fine, koju su jutros posjetili i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa suradnicima i zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević. Tom prigodom susreli su se i s nekoliko osoba s poplavljenih područja, kojima je isplaćena pomoć.

Iz sredstava Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije u Fondu je 5 milijuna kuna i novac će biti isplaćen kao pomoć svima kojima je utvrđena šteta. Svaka osoba dobit će iznos pomoći u visini 20 posto vrijednosti utvrđene štete. Do sada su poslani pozivi na 205 osoba, a do današnjeg dana novac je podiglo njih 150. Za sve ostale u tijeku je prikupljanje podataka, bez kojih se ne može ostvariti pravo na pomoć.

Da bi se ostvarilo pravo na isplatu građani moraju imati:

1. Dokaz o vlasništvu
2. OIB
3. Izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće

Dokaz o vlasništvu podrazumijeva: ZK izvadak ili presliku posjedovnog lista ili presliku ugovora o kupoprodaji ili građevinsku dozvolu ili rješenje o nasljeđivanju. Izjavu da nisu ostvarili naknadu od osiguravajuće kuće potpisuju u Upravnom odjelu za poljoprivredu Grada Velike Gorice.