Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradsko stambeno gospodarstvo predstavilo svoje projekte

ghkGradonačelnik Dražen Barišić u pratnji Gordane Kovačić Hubak, direktorice Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica, obišao je danas radove na sanacija pročelja na Trgu Stjepana Radića. Radove izvodi tvrtka BOMAT iz Velika Gorice, a vrijednost radova je 225.028,50 kuna.

Tijekom obilaska direktorica Gordana Kovačić Hubak predstavila je aktivnosti i planove Gradskog stambenog gospodarstva.

“Nakon sanacije pročelja na Trgu Stjepana Radića, kreće su sanaciju pročelja u ulici Matice hrvatske br. 24, 26 i 32. Financiranje je iz sredstava zajedničke pričuve. Na tako velike zahvate mogli smo ići jer smo s izvođačem sklopili ugovor na obročnu otplatu. Inače, Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica d.o.o. i izvođači radova prilagodili su se ekonomskoj situaciji na taj način da ugovaramo plaćanje na rate i postigli smo zadovoljstvu kod obiju strana. Cilj je i GSG-u i Gradu da uređujemo i pročelja ali i sve ostale potrebe na stambenim zgradama, kako bi i vizualno dobili ljepšu Veliku Goricu. Osim toga, u prioritetu nam je i sređivanje katastarskih i zemljišnih knjiga, odnosno upis nekretnina u Gruntovnicu, pod čime podrazumijevam upis stambenih zgrada te svih stanova, garaža i poslovnih prostora”, izjavila je Gordana Kovačić Hubak.

U gradu je ostalo za upis još 15 stambenih zgrada za koje se na sudu vode sporovi oko vlasništva katastarskih čestica, na kojima su zgrade sagrađene. Ukoliko se sudski sporovi riješe tijekom ove i početkom sljedeće godine, kao i započeti postupak nove katastarske izmjere i preoblikovanja zemljišne knjige, upis svih preostalih zgrada u zemljišne knjige Općinskog suda Velike Gorice mogao bi se završiti do kraja 2011. i bit ćemo prvi grad u Hrvatskoj koji je uspješno riješio upis stambenih zgrada u zemljišne knjige.