Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Vijest o Kiklopu

PITANJE:

Zašto na portalu nije ni na koji način popraćena premijera “Kiklopa” u Sceni Gorica? Događaj su popratili svi mediji u Hrvatskoj, jedino službeni gradski portal Velike Gorice ne. Zar građani Gorice ne plaćaju gradske referente da budu obaviješteni o svim važnim događajima u gradu? Umjesto toga, možemo čitati o sanaciji prometnice Strmec Bukevski – Obed.

Solomon Gudrun

ODGOVOR:

Poštovani,

Zahvaljujem Vam na Vašem upitu.

Gradski portal nije popratio premijeru kazališne predstave “Kiklop” u izvedbi “Scene Gorica” iz sasvim jednostavnog razloga. Naime, gradski portal nije bio niti pozvan na premijeru.

Koji su razlozi nepozivanju službenog gradskog medija, slučajan propust ili nešto drugo, doista ne želim nagađati. Znam samo da nismo jedini koji su ostali “zaboravljeni”. Kolege iz Glasnika Turopolja, lista koji već 20 godina prati zbivanja u Velikoj Gorici i Turopolju, potvrdili su mi kako ni oni nisu bili pozvani.

Što se tiče drugog dijela Vašeg upita, u kojem izražavate negodovanje što na portalu pratimo sanacije prometnica na poplavljenim područjima, umjesto da pišemo o kazališnoj predstavi… Uz dužno poštovanje, mogu samo reći da me je taj dio upita ostavio bez teksta. Doslovno.

Srdačan pozdrav!

Alen Pejić
Gorica.hr