Grad Velika Gorica

Vijesti

Usvojen rebalans proračuna

12vijece1Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice usvojeni su izmjene i dopune Proračuna Grada Velike Gorice za 2010. godinu, kao i Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2010. godinu.

Na samom početku sjednice, prisegnuo je novi vijećnik HNS-a Mijo Jakunić, koji je na tom mjestu zamijenio Zdravka Lučića.

Gradonačelnik Barišić je iznio Izvješće o svom radu za razdoblje siječanj – lipanj 2010. godine, na koje su tek nekoliko primjedbi imale vijećnice Vesna Fabijančić Križanić (SDP) i Vesna Gjurković (HSLS).

Na sjednici je doneseno i niz odluka, većinom jednoglasno, među kojima su odluke o osnivanju dvaju novih vrtića, “Lojtrica” i “Žirek”, te odluka kojom se plaćanja komunalne naknade oslobađaju obveznici koji su pretrpili štete tijekom nedavnih poplava.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili i gradonačelnikov prijedlog o utemeljenju gradske nagrade za hrabrost i humanost “Turopoljsko srce”.

Na koncu, rasprava je izostala i tijekom točke dnevnog reda o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta. Vijećnici SDP-a, HSLS-a i HNS-a iz prosvjeda su napustili sjednicu, pa je za v.d. ravnateljice Pučkog učilišta jednoglasno imenovana Snježana Špehar, voditeljica glazbenog programa POU-a.

12vijece212vijece312vijece4