Grad Velika Gorica

Vijesti

'Turopoljsko srce' za vatrogasce i Crveni križ

vatck1Gradonačelnik Dražen Barišić i njegovi zamjenici Stjepan Kos i Ervin Kolarec primili su danas čelne ljude Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice i Crvenog križa.

Velikogorički vatrogasci, zajedno sa djelatnicima i volonterime Crvenog križa, bili su nositelji obrane od poplave, sanacije i pružanja pomoći poplavljenim područjima.

- Ovo današnje primanje mali je izraz zahvalnosti za sve što ste učinili, za ljudske vrijednosti i humanost koje ste iskazali. Sljedeći korak bit će naš prijedlog da se udruženjima i institucijama koje predstavljate, kao i najzaslužnijim pojedincima, na Dan grada, dodijeli nagrada “Turopoljsko srce” – rekao je gradonačelnik Barišić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Borislav Turan zahvalio je gradonačelniku i njegovim suradnicima na pozivu i istakao veliki doprinos dobrovoljnih vatrogasnih društava.

I ostali predstavnici vatrogasne zajednice istakli su dugu tradiciju dobrovoljnih vatrogasnih društava, koja se pokazala upravo na velikoj elementarnoj nepogodi kakva je bila rujanska poplava.

Ravnateljica Crvenog križa Suzana Strunjak rekla je kako je dirnuta time što je prepoznato veliko zalaganje troje djelatnika velikogoričkog Crvenog križa i brojnih volontera, posebno mladih ljudi.

- Najvažnije od svega je da nismo imali žrtava, što je s obzirom na na razmjere nepogode, doista sreća – rekla je Suzana Strunjak.

vatck2