Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Subvencija za prijevoz srednjoškolaca

PITANJE:

Poštovani
molim Vas da mi odgovorite na navedeno. Budući da je na stranicama ZŽ objavljeno kako su gradu Velikoj Gorici dodijelili određeni (minimalni) iznos za subvenciju prijevoza socijalne kategorije,interesira me tko ima pravo ostvariti navedeno i kakvi su kriteriji, te da li ja imam kakvo pravo budući da je moj tata samohrani roditelj sa inv. mirovinom u iznosu 1900 kn, te ja i moj brat putujemo u Zagreb u školu.
Hvala
A.B.

ODGOVOR:

Poštovana,

Grad Velika Gorica već dugi niz godina subvencionira prijevoz svih učenika srednjih škola u iznosu od 30% ukupne cijene karte koja za I. zonu iznosi 200,00 kuna, a za II.zonu 270,00 kuna mjesečno.

Zagrebačka županija ove je godine osigurala dodatna sredstva za prijevoz učenika iz socijalno ugroženih obitelji. Pravo na subvenciju ostvarili su učenici koji potječu iz obitelji koje su korisnici stalne novčane pomoći u sustavu socijale skrbi.

Ukoliko niste evidentirani u sustavu socijalne skrbi kao korisnici navedene pomoći, na žalost, ne ostvarujete pravo na subvenciju Županije. Budući da putujete na relaciji Velika Gorica – Zagreb ostvarili ste pravo na gradsku subvenciju od 81,00 kunu mjesečno tako da Vaša mjesečna pokazna karta iznosi 189,00 kn.

S poštovanjem,

Zvonko Kunić
Pročelnik UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj