Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Raskršće kod aerodroma

PITANJE:

Postovani,

osim sto je krajnje neozbiljno i neprofesionalno bilo ovakve radove izvoditi u ovo doba godine (a ne kao u cijelom civiliziranom svijetu preko ljeta), lagali ste i da ce radovi zavrsiti do 18.10. U meduvremenu (od obavijesti koje ste stavili na web) nije bilo nekog ruznog vremena zbog kojeg bi se radovi produzili, ali se rok ipak probio. Zanima me novi datum do kada mislite drzati u kolonama gradane Velike Gorice i tko bi trebao odgovarati za ovakvo (ne)planiranje. Takoder, molim vas objasnjenje sto ce biti novog na tom raskscu, jer ne vidim da ce se nesto veliko promijeniti od starog rjesenja. Dok je, npr. pjesacki kolnik lijevom stranom ceste (kad se gleda prema aerodromu), od aerodroma dosao do prvog semafora i tu stao u zemlji (umjesto da se to sada napravilo-spojilo do glavnog rasksca).

Srdacan pozdrav,


Darko Kovac

ODGOVOR:

Poštovani,

Za radove na navedenom križanju državnih cesta D30 i D408 investitor su Hrvatske ceste. Izvoditelj radova je Osijek-Koteks d.d. iz Osijeka.
Navedene radove potrebno je izvršiti zbog povećanja propusne moći prometa iz pravca sjeverne prometnice na Velikogoričku cestu. Prema VI izmjenama suglasnosti izdanih od strane Hrvatskih cesta od 14.10.2010. radovi II.b faze trajati će do 25.10.2010. godine.

Dubravko Katulić
Pročelnik upravnog odjela za Izgradnju, komunalne djelatnosti i promet