Grad Velika Gorica

Obavijesti

Privremene izmjene autobusnih trasa

Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice rješavajući po službenoj dužnosti, na temelju članka 96. Zakona o općem upravnom postupku (Narodne novine, br. 47/09), članka 7. Odluke o uređenju prometa na području Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice, br. 08/08.) i članka 7. stavka 2. Odluke o javnom linijskom gradskom prijevozu putnika (Službeni glasnik Grada Velike Gorice, br. 2/97.), donosi

RJEŠENJE

1. Odobrava se privremena djelomična izmjena trase prometovanja autobusne linije 268 (Zagreb (glavni kolodvor)-Velika Gorica), 330 (Zagreb (glavni kolodvor)-Velika Gorica (brza linija)) i 322 (Velika Gorica-Lijevi Štefanki) za vrijeme dok traju radovi na prijekopu Ulice Matice Hrvatske u Velikoj Gorici radi izgradnje spojnog topolovoda između kotlovnica Galeženica III i Galženica I, na sljedeći način:

a) autobusi izrečenih linija na raskrižju Ul. Lj. Posavskog i Kolodvorske ulice u Velikoj Gorici skretat će desno na Kolodvorsku ulicu i produžiti do raskrižja s novoizgrađenom Ulicom A.K.Miošića na kojem će skretati u lijevo te prometovati do raskrižja s Ulicom S.Kolara na kojem će skretati u lijevo u Ul. S. Kolara i na raskrižju s Ul. Matice Hrvatske skretati desno te dalje prometovati svojom redovnom trasom.
b) U smjeru prema Zagrebu autobusi prometuju redovnom trasom.

2. Za vrijeme dok traju radovi na prijekopu Ul. Matice Hrvatske ukida se autobusno stajalište na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici i uspostavlja se privremeno autobusno stajalište u Ulici Slavka Kolara prije raskrižja s Ulicom Matice Hrvatske u Velikoj Gorici.

3. Radovi na prijekopu Ulice Matice Hrvatske u Velikoj Gorici izvodit će se u razdoblju od četvrtka 07.10.2010. od 21:00 sat do petka 08.10.2010. godine do 07:00 sati i u tom razdoblju autobusne linije 268, 330 i 322 vozit će djelomično izmijenjenom trasom.

4. Zagrebački holding d.o.o., Podružnica Zagrebački električni tramvaj dužan je pravovremeno obavijestiti putnike o svim izmjenama na autobusnoj liniji 268 (Zagreb (glavni kolodvor)-Velika Gorica), 330 (Zagreb (glavni kolodvor)-Velika Gorica (brza linija)) i 322 (Velika Gorica-Lijevi Štefanki) do kojih će doći radi radova na prijekopu Ulice Matice Hrvatske u Velikoj Gorici.

Obrazloženje

U Velikoj Gorici izvodit će se radovi na izgradnji spojnog toplovoda između kotlovnica Galženica III i Galženica I te će radi toga biti potrebno prekopati Ulicu Matice Hrvatske u Velikoj Gorici koja će u tom razdoblju biti zatvorena za promet i to od raskrižja s Kolodvorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Za vrijeme radova promet će se odvijati obilazno, a radovi bi se izvodili u razdoblju od 21:00 sat u četvrtak 07.10.2010. do 07:00 sati u petak 08.10.2010. godine. Ovaj Odjel organizirao je očevid na terenu na kojem su prisustvovali predstavnici Zagrebačkog holdinga d.o.o. – Podružnica ZET-a, Policijske postaje Velika Gorica i ovog Odjela. Komisija je zaključila da je za vrijeme dok traju radovi na prijekopu Ulice Matice Hrvatske u Velikoj Gorici potrebno djelomično izmijeniti trasu autobusne linije 268 (Zagreb (glavni kolodvor)-Velika Gorica), 330 (Zagreb (glavni kolodvor)-Velika Gorica (brza linija)) i 322 (Velika Gorica-Lijevi Štefanki) i to na način da autobusi prometuju do raskrižja Ul. Lj. Posavskog i Kolodvorske ulice u Velikoj Gorici na kojem će skretati desno na Kolodvorsku ulicu i produžiti do raskrižja s novoizgrađenom Ulicom A.K.Miošića gdje će skretati u lijevo te prometovati do raskrižja s Ulicom S.Kolara na kojem će skretati u lijevo u Ul. S. Kolara i prometovati dalje do raskrižja s Ul. Matice Hrvatske gdje će skretati desno i dalje prometovati svojom redovnom trasom. Također, autobusno stajalište na Trgu Stjepana Radića za vrijeme dok traju predmetni radovi privremeno će se ukinuti i za to vrijeme uspostavit će se privremeno autobusno stajalište u Ulici Slavka Kolara prije raskrižja s Ulicom Matice Hrvatske u Velikoj Gorici.