Grad Velika Gorica

Vijesti

Priopćenje za javnost Kluba UVDR Tomislav Hrkovec

mraclin3Ovim putem iskazujemo naše duboko ogorčenje devastacijom spomenika poginulom branitelju Tomislavu Hrkovcu, našem sumještaninu.

Tomislav Hrkovec poginuo je od posljedica ranjavanja u prosincu 1991. godine na rijeci Kupi. Mi njegovi suborci,, osnovali smo klub branitelja u sklopu Udruge veterana Domovinskog rata Velika Gorica i nazvali ga po našem Tomislavu. Ove godine u povodu blagdana sv. Vida, zaštitnika našeg mjesta Mraclin, podignuto je spomen-obilježje našem Tomislavu u centru našeg mjeta kraj društvenog doma. Sada četiri mjeseca nakon otkrivanja spomen obilježja ono je devastirano, nepoznati počinitelj je otuđio brončanu bistu. Mi kao branitelji i suborci poginulog Tomislava, odlučni smo poduzeti sve potrebne akcije u suradnji sa legalnim institucijama naše države da se otkrije vinovnik ovog nedjela, jer nam je nanesena još jedna rana i smatramo da je ovim čin nepoštivanja vrednosta Domovinskog rata neoprostiv.

U Mraclinu, 20. listopada 2010.

Predsjednik Kluba UVDR Tomislav Hrkovec

Krešo Hubak dr.stom.