Grad Velika Gorica

Akti Gradonačelnika

Pravilnik o utvrđivanju kriterija natprosječnih rezultata i načinu isplate dodatka za uspješnost u radu zaposlenima u Gradskoj upravi

KLASA: 121-15/2010-01/05
URBROJ: 238-33-10-2010-01
Velika Gorica, 29. listopada 2010. godine

Na temelju članka 13. Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 28/10) i članka 20. Poslovnika o radu gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 14/09.), Gradonačelnik Grada Velike Gorice dana 29. listopada 2010. godine, donosi

P R A V I L N I K
o utvrđivanju kriterija natprosječnih rezultata i
načinu isplate dodatka za uspješnost u radu zaposlenima u Gradskoj upravi

I.

Izrazi koji se koriste u ovom Pravilniku za osobe u muškom ili ženskom rodu, uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.
U rješenjima kojima se odlučuje o pravu službenika i namještenika na dodatak za uspješnost u radu izrazi se navode u rodu koji odgovara spolu zaposlenog kojemu se dodjeljuje dodatak.

II.

Zaposleni u Gradskoj upravi Grada Velike Gorice za natprosječne rezultate u radu mogu ostvariti isplatu dodatka za uspješnost u radu, koji može iznositi godišnje najviše tri plaće zaposlenog koji ostvaruje pravo na dodatak.
Plaćom iz prethodnog stavka smatra se plaća zaposlenog koju je ostvario za mjesec prije utvrđivanja prava na isplatu dodatka.
Dodatak za uspješnost u radu ne može se ostvarivati kao stalni dodatak uz plaću.

III.

Zaposleni u Gradskoj upravi mogu ostvariti pravo na dodatak za uspješnost u radu ako su za rad u prethodnoj godini ocijenjeni ocjenom “odličan” i ako su svojim radom:
- bitno utjecali na poboljšanje kvalitete života na području Grada i/ili
- doprinijeli promicanju ugleda Grada i/ili
- ostvarili znatne uštede ili neplanirani prihod u proračunu Grada i/ili
- spriječili ili umanjili štetu i/ili
- uspješno i kvalitetno obavili sve druge povjerene poslove izvan redovnih radnih zadaća na način da je izvršenje tih poslova izravno i znatno utjecalo na ukupnu operativnost i učinkovitost rada Gradske uprave.

IV.

Zaposlene u Gradskoj upravi za ostvarivanje prava na dodatak za uspješnost u radu predlažu pročelnici upravnih tijela Grada, odnosno zamjenici gradonačelnika. Prijedlozi moraju sadržavati detaljna obrazloženja i visinu dodatka koji se predlaže.
Pojedinačna rješenja o utvrđivanju prava na dodatak za uspješnost u radu za sve zaposlene u Gradskoj upravi donosi gradonačelnik.

V.

Dodatak za uspješnost u radu u pravilu se isplaćuje s plaćom na tekući račun zaposlenog u Gradskoj upravi.

VI.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od objave na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Velike Gorice, a objavit će se u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

GRADONAČELNIK

Dražen Barišić, v.r.