Grad Velika Gorica

Vijesti

Podrška Grada mladim plivačicama

plivacice11Gradonačelnik Dražen Barišić, njegov zamjenik Ervin Kolarec i gradonačelnikov savjetnik za osobe s invaliditetom Darko Matić, primili su danas tri mlade plivačke nade iz našega grada: Petru Brletić, Marcelu Mikulčić i Mariju Horvačić.

Djevojke su članice plivačkog kluba osoba s invaliditetom „Natator“ iz Zagreba i u svojim disciplinama ostvaruju vrhunske rezultate. Marcela je čak proglašena za sportsku nadu 2009. godine u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
Djevojke svakodnevno treniraju na bazenu u Utrinama i najveća želja im je nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Gradonačelnik Barišić čestitao je mladim plivačicama na svemu što su postigle i istakao, kako će Grad biti uz njih i pomagati im na sve načine.

- Kroz desetak dana u OŠ Eugena Kumičića otvara se teretana za osobe sa posebnim potrebama i ona će vam uvijek biti na raspolaganju – napomenuo je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik je na kraju susreta mladim sportašicama uručio poklone, komplete sportske opreme, a one su mu uzvratile zahvalnicom na iskazanoj podršci.

plivacice2plivacice3plivacice4